Detartraj / Profilaxie

Acumularea plăcii bacteriene pe suprafața dinților, în special în acele locuri cu acces mai dificil cauzează multe neplăceri ca mirosul neplacut, dar și afecțiuni dentare (carii care duc la pulpite cauzatoare de durere), dar și afectare parodontală (gingivite, parodontite până la pierderea dinților). Prin urmare, eliminarea acesteia în clinica stomatologică este foarte importantă pentru prevenirea cariilor, gingivitei sau parodontitei.

Când placa dentară rămâne în gură mai mult timp, fără a fi îndepărtată, se întărește și formează ceea ce este cunoscut sub numele de tartru dentar. Spre deosebire de placa bacteriană, dinții care prezintă pe suprafața lor tartru, nu pot fi curățați acasă cu periuța dentară.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ce este profilaxia (detartraj)?

Profilaxia dentară (detartrajul) este o procedură efectuată pentru curățarea completă a dinților. Este o procedură excelentă pentru a ajuta la menținerea sănătății cavității bucale și, de asemenea, pentru a opri progresia afecțiunilor gingiilor. Se recomandă detratrajul (profilaxia) regulat la 6 luni sau chiar mai repede dacă saliva are vâscozitate mare sau aduce o cantitate mare de săruri.

Asigurăm curățarea completă a gurii, în cazul în care prin periajul dentar zilnic, nu reușiți să ajungeți în locurile greu accesibile sau nu reusiți ca îndemânare să folosiți ata interdentară, omiteți din cauza oboselii sau graba de a indeplinii toate sarcinile rămase de peste zi.

Fără grijă ne aplelați și pe langă igienizare vă arătăm tehnica corectă de periaj și alte mijloace ce vă ajută să completați igienizarea, ca folosirea aței interdentare, periuței interdentare, a furcii interdentare, a dușului bucal și a tuturor tehnicilor noi apărute ce vin în ușurarea igienizării dentare acasă. Nu vă speriați pentru că este foarte simplu, dar durează până la găsirea mijloacelor potrivite de igienizare și deprinderea îndemânării folosirii acestora.

Boala parodontală și gingivita apar atunci când bacteriile din plăcă colonizează țesutul gingival, fie deasupra, fie sub linia gingiei. Aceste colonii de bacterii provoacă inflamații severe și iritații care, la rândul lor, produc un răspuns inflamator cronic în organism ceea ce conduce lent la retracție gingivală și retracția osului, dezvăluind rădăcina și pierderea suportului acesteia.

detartraj bucuresti

Ca urmare, organismul începe să distrugă în mod sistematic gingiile și țesutul osos, determinând dinții să se schimbe, să devină instabili sau să cadă complet. Buzunarele dintre gingii și dinți devin mai adânci și adăpostesc mai multă placă bacteriană și tartru care nu pot fi îndepartate acasă. De aceea, este esențial să se reducă problema din timp.

Detratrajul este un tratament stomatologic important pentru a opri progresia bolii parodontale și a gingivitei. De asemenea, este recomandat pentru orice pacient care dorește să-și mențină gura sănătoasă.

Cum se elimină tartrul de pe dinți?

Când un pacient vine la în cabinetul medicului, în primul rând, se ține cont de datele pacientului, istoricul familial, dentar și farmacologic, igiena orală a pacientului este analizată și un plan de tratament este determinat.

Pentru a determina ce tratament parodontal are nevoie pacientul, se va efectua un sistem de colectare a datelor privind situația clinică a nivelului osos, în care se înregistrează date diferite într-o manieră structurată, ceea ce va permite medicilor o înțelegere rapidă a situației parodontale generale a pacientului. Dacă situația afectării parodontale este deja evoluată cu siguranță se va recomanda controlul de catre medicul specialist parodontolog.

Când trebuie să apelăm la profilaxie / detartraj?

Frecvența indicată pentru curățarea dinților va depinde foarte mult de pacient și de obiceiurile sale, fiind recomandată la fiecare 6 luni sau mai frecvent dacă este necesar.

Cum se realizează profilaxia dentară / detartrajul?

Curățarea profesională se face în mai multe etape. Primul pas este de a evalua prezența tartrului, de a localiza punctele în care există o acumulare mai mare de placă și de a verifica starea dinților și gingiilor. După evaluare, stomatologul lucrează cu un dispozitiv pentru a sparge mai întâi tartrul supra și subgingival pe toate fețele dinților.

Următorul pas este de a lustrui suprafața dinților cu o periuță de dinți și o pastă profesională. Acest lucru nu numai că lasă smalțul perfect neted, dar îndepărtează și petele cauzate de consumul de alimente, cum ar fi cafeaua sau vinul.

Profilaxia dentară / Detartrajul se încheie cu Air-flow. Acest dispozitiv sablează suprafețele dentare cu perle de bicarbonat, oferind o curățire în profunzime a suprafețelor dentare, îndepartând toate petele alimentare, de cafea, tutun.

Înainte de a părăsi cabinetul medicului, medicul explică, modul în care igiena dentară adecvată ce ar trebui să întârzie cât mai mult posibil apariția plăcii. Este foarte important să ascultați cu atenție și, mai presus de toate, să urmați sfaturile specialistului.

Beneficiile profilaxiei / detartrajului

Acestea includ aspecte care îmbunătățesc viața pacientului, dar care au menirea de a susține o bună sănătată orală. Câteva dintre beneficiile profilaxiei includꓽ

  • Îndepărtarea tartrului

Chiar și folosind cele mai bune tehnici de îngrijire personală în periaj și folosirea aței dentare, poate fi imposibil să eliminați murdăria, bacteriile și depunerile de pe suprafața dinților și gingiilor. Ochiul expert al unui dentist care utilizează echipamente dentare specializate este necesar pentru a detecta și trata probleme cum ar fi tartrul și acumularea plăcii bacteriene.

  • Redobândirea esteticii dinților

Este dificil să te simți bine atunci când zâmbești, dacă ai dinții pătați (pot fi cauzați și de tutun, nu doar de anumite alimente și băuturi). Profilaxia / Detartrajul te poate scăpa de petele inestetice și poate readuce zâmbetul la gloria sa anterioară.

  • Se elimină sau diminuează mirosurile neplăcute

Boala parodontală se manifestă adesea prin respirație urât mirositoare persistentă, numită și halitoză. Aceasta este de obicei cauzată de o combinație de particule alimentare ce se află în descompunere, sub linia gingiei. Îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului în zona subgingivală îmbunătățește semnificativ respirația.

  • Prevenirea și depistarea precoce

Rețineți că profilaxia / detartrajul implică o examinare completă a întregii cavități orale, astfel încât acest lucru să permită medicului dentist să evalueze riscul de parodontită și alte boli.

Ce igienă trebuie să urmăm după procedeu?

O bună igienă orală este încă o necesitate, chiar și după ce dinții au fost sigilați. Suprafața netedă sigilată este acum mult mai ușor de păstrat curată și sănătoasă cu periaj normal. Utilizarea pastei de dinți cu fluor va ajuta, de asemenea, la protejarea dinților copiilor, dar și pe cei ai adulților.

Însă acest mijloc de prevenție nu ne scapă de folosirea aței interdentare/ a furcii interdentare/ a periuței interdentare sau oricare mijloc de igienizare a spațiilor dintre dinți. Dintele are 4 sau 5 suprafețe, iar noi prin periaj spălăm 2 sau 3, de aceea atragem atenția asupra importanței vizitei la dentist a celor mici și a celor mari pentru a primi informații asupra modului potrivit de igienizare conform vârstei și a necesităților.

De ce se efectuează tratamentul cu agenți de etanșare dentară?

Prezența în acest relief retentiv de pe suprafața pe care dintele mușcă a acidul din placa bacteriană rămasă în sanțuri si fosete, atacă smalțul și facilitează apariția cariilor. Materialele de etanșare dentare oferă protecție lăsând o suprafață netedă care impiedică lipirea alimentelor si previne formarea de placă bacteriană la nivel microscopic.

Studiile arată că 4 din 5 copii cu vârsta sub 15 ani, au carii în zonele în care este foarte dificil să se elimine resturile alimentare. Cu ajutorul sigilării, dinții sunt protejați împotriva cariilor dentare, dar pacientul după o astfel de aplicare ar trebui să continue să aibă grijă de dinții săi zilnic, printr-o bună igienă dentară: Cu periuță, ață dentară și apă de gură. Materialele de etanșare dentară protejează suprafața dinților, dar nu acoperă golurile dintre dinți. Cariile dentare se pot forma și între dinți dacă pacientul nu reușește să mențină o curățare eficientă în zonele mai greu accesibile.

Contactează-ne!

Sună la:
0770 308 743
031 069 93 66
Scrie-ne la:
office@dentago.ro

Fă o programare:

Completează formularul de mai jos în vederea unei programări și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

    dentago

    Dentago este partenerul tău în drumul spre obținerea și întreținerea sănătății dentare.
    Credem cu tărie că toată lumea merită un zâmbet grozav și acces la treatment de calitate – de aceea am pregătit prețuri accesibile, consiliere financiară, abonamente și reduceri surpriză.

    Solicită o programare la:
    Program

    Toate drepturile rezervate © 2017-2022 DentaGo.
    Website creat, promovat și administrat de CRIL DEV.

    No menus found.
    bt_bb_section_top_section_coverage_image
    0770 308 743
    031 069 9366