Estetică dentară

Estetica dentară este o specialitate dentară care își propune nu numai să îmbunătățească aspectul dinților și al gingiilor, iar modificările făcute să se integreze într-un mod armonios cu restul caracteristicilor faciale ale pacientului. Această specialitate constă în tratamente fezabile și adaptabile tuturor persoanelor.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este o specialitate dentară care își propune nu numai să îmbunătățească aspectul dinților și al gingiilor, iar modificările făcute să se integreze într-un mod armonios cu restul caracteristicilor faciale ale pacientului. Această specialitate constă în tratamente fezabile și adaptabile tuturor persoanelor.

Una dintre cele mai bune soluții medicale pentru îmbunătățirea zâmbetului se bazează pe tratamente dentare care vizează estetica dentară. Cu metodele aplicate în stomatologia estetică, în plus față de rezolvarea problemelor de sănătate orală, se va realiza o armonizare a dinților, iar modul în care ceilalți te percep depinde în mare măsură de starea dinților tăi și de ceea ce le arăți zâmbind.

albire dentara

A-ți face chipul să arate splendid este posibil, iar zâmbetul cu siguranță face diferența. Nu vă lăsați dinții să vă deranjeze, acum, datorită stomatologiei specializate în estetică vă puteți modela cel mai bun aspect dentar.

Pentru cine sunt concepute tratamentele estetice dentare?

În primul rând, trebuie să fiți conștienți de faptul că, pentru a avea acces la un tratament estetic dentar, trebuie să vă bucurați de o sănătate orală bună. Ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că orice fel de problemă orală trebuie rezolvată în prealabil. Dacă aveți o carie dentară sau o boală parodontală, medicul dentist trebuie să remedieze acest lucru înainte de a se trece la etapele estetice.

Scopul stomatologiei estetice este de a îmbunătăți zâmbetul individului, încrederea în sine și calitatea generală a vieții. Estetica dentară poate fi folosită pentru cei care au dinți strâmbi, goluri sau dinți pătați. Unul dintre cele mai bune lucruri despre stomatologia estetică este că nu există restricții de vârstă. Tratamentul estetic dentar este efectuat pentru a obține un zâmbet perfect. Acest lucru se aplică atunci când există probleme, cum ar fi asimetria dentară, separarea dintre dinții anteriori, schimbarea culorii sau fracturi ale dinților.

În ce constă estetica dentară?

Estetica dentară reprezintă o serie de tratamente, orientate spre obținerea unei danturi de invidiat. De asemenea, această ramură stomatologică se folosește și atunci când se dorește o nuanță mai albă a danturii. Un alt tratament din estetica dentară are ca scop și alinierea dinților. Fațetele dentare sunt, de asemenea, incluse, deoarece permit corectarea modificărilor de culoare și formă, într-un proces rapid. Implanturile dentare fac și ele parte din estetică. Acestea au ca scop completarea absențelor de dinți și umplerea lacunelor care au rămas în gură din diferite motive.

Principalele tratamente ale esteticii dentare

Tratamentele estetice dentare trebuie adaptate la nevoile orale ale fiecărui pacient. Astfel, se obține eficacitatea reală a tehnicilor aplicate. Pentru ca medicul să găsească soluții la problema pe care zâmbetul tău o poate prezenta, este esențial ca acesta să dezvolte o analiză facială personalizată a pacientului, pentru a căuta opțiunea ce oferă cele mai bune rezultate.

În vederea efectuării unei intervenții estetice dentare, măsurătorile și proporțiile feței persoanei care urmează să fie tratată trebuie studiate temeinic. În plus, specialistul va evalua alte aspecte, cum ar fi poziționarea dinților, culoarea, forma și dimensiunea lor. Toate aceste detalii vor ajuta specialistul să ofere pacientului cel mai indicat plan de tratament.

Fațete dentare

Există mai multe tipuri de fațete dentare, dar mai frecvente sunt cele din porțelan și compozit. Acestea sunt plasate pe partea vizibilă a dintelui, pentru a rezolva problemele de poziție, colorare, deformare sau dimensiune. Procesul în ambele cazuri este rapid și practic.

Tehnici de albire a dinților

De-a lungul timpului, utilizarea anumitor medicamente sau consumul unor substanțe poate îngălbeni dinții. Albirea dentară ajută la restabilirea unei culori albe, cu aspect cât mai natural.

Reconstrucții dentare

Datorită reconstrucțiilor dentare, se pot rezolva aspecte funcționale, cum ar fi fracturile sau cavitățile. În plus, se corectează și problemele estetice, cum ar fi separarea sau deformarea dentară.

Alte tratamente estetice includ punțile dentare, coroanele.

Pregătire pentru estetica dentară

Înainte de procedură, este important ca pacientul să fie supus unei curățări orale pentru a elimina tartrul care s-a acumulat și astfel să se asigure un rezultat mai bun. Pacientul va fi, de asemenea, instruit să evite fumatul și să modereze consumul de cafea sau băuturi și alimente care pot păta dinții.

Îngrijire post-intervenție

Pentru a menține rezultatul intervenției, este foarte important ca pacientul să mențină o igienă orală corectă. Această igienă se bazează pe o tehnică bună de periaj al dinților și de folosire a aței dentare, care se efectuează după fiecare masă. Pe de altă parte, controalele regulate la medicul dentist și efectuarea curățărilor orale vor fi, de asemenea, necesare pentru a asigura rezultatul așteptat. Pacientul trebuie să evite fumatul și să nu abuzeze de băuturi precum cafea, ceai, infuzii, vin roșu și băuturi răcoritoare. În ceea ce privește alimentele, trebuie să se evite sosurile, cum ar fi ketchup-ul. De asemenea, trebuie să se acorde importanță mușcăturii, precum și să evite bruxismul.

Există mai multe tehnici utilizate in estetica dentară, fiecare având ca scop rezolvarea diferitelor probleme, toate fiind adaptabile în funcție de nevoile pacientului.

Contactează-ne!

Sună la:
0770 308 743
031 069 93 66
Scrie-ne la:
office@dentago.ro

Fă o programare:

Completează formularul de mai jos în vederea unei programări și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

  dentago

  Dentago este partenerul tău în drumul spre obținerea și întreținerea sănătății dentare.
  Credem cu tărie că toată lumea merită un zâmbet grozav și acces la treatment de calitate – de aceea am pregătit prețuri accesibile, consiliere financiară, abonamente și reduceri surpriză.

  Solicită o programare la:
  Program

  Toate drepturile rezervate © 2017-2022 DentaGo.
  Website creat, promovat și administrat de CRIL DEV.

  bt_bb_section_top_section_coverage_image
  0770 308 743
  031 069 9366