Ortodonție - Aparate Dentare

Ortodonția este segmentul din medicina dentară care se preocupă de un zâmbet cât mai frumos. Dinții perfecți aliniați sunt o raritate în mod natural. În cele mai multe cazuri, dinții nu cresc perfect, iar asupra lor trebuie intervenit pentru a preveni eventuale afecțiuni pe viitor.

Aparate dentare fixe
Aparate dentare mobile

Tratamentul ortodontic este principalul mod prin care poți rezolva problemele referitoare la creșterea dinților.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ortodonția: ramura medicinei dentare responsabilă de un zâmbet perfect

Ortodonția este segmentul din medicina dentară care se preocupă de un zâmbet cât mai frumos. Dinții perfecți aliniați sunt o raritate în mod natural. În cele mai multe cazuri, dinții nu cresc perfect, iar asupra lor trebuie intervenit pentru a preveni eventuale afecțiuni pe viitor.

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, supravegherea precum și intervenția prin ghidarea creșterii și dezvoltării structurii dento-faciale și tratamentul anomaliilor dento-maxilare.

Scopul principal al ortodonției este de îmbunătăți aspectul, poziția, dar și funcționalitatea dinților anormal aliniați. De asemenea, la acestea se adaugă și remodelarea poziției oaselor maxilare, totul pentru ca fiecare pacient să se bucure de un zâmbet deosebit.

În cadrul medicinei dentare există foarte multe ramuri, printre care și ortodonția, de o importanță considerabilă. Dinții crescuți anormal, strâmbi sau înghesuiți, nu reprezintă doar o problemă estetică, ci pot fi cauza unor reale probleme dentare.

aparat dentar sector 6

Acest tip de dantură este mult mai greu de curățat și, în unele cazuri, chiar imposibil pe anumite zone. Riscul de carii este semnificativ crescut, iar căderea acestora este un efect des întâlnit. De asemenea, masticația și mușcătura nu vor mai fi realizate în mod corect. Astfel, o mușcătură dintr-un aliment tare poate chiar să cauzeze o fractură dentară.

Sunt recunoscute sensibilitatea și predispoziția crescută în fața accidentărilor, cariilor și fracturilor în cazul dinților crescuți anormal. Rezolvarea acestor probleme, precum și a complexelor cauzate de aspectul dinților și, în fond, al zâmbetului, stă în mâinile medicului ortodont.

Tipuri de aparate ortodontice: sfaturi și recomandări

Tratamentul ortodontic este principalul mod prin care poți rezolva problemele referitoare la creșterea dinților. Mai mult decât atât, dinții de pe arcada superioară vor călca normal pe cei de pe arcada inferioară pentru a avea o mușcătură corectă. Chiar dacă există o obișnuiță în modul de mestecație din prezent, trebuie să știi că acesta poate afecta sănătatea orală.

Aparate dentare fixe

Acest tip de aparat poate fi montat și îndepărtat doar de medicul ortodont. Marea majoritate a adulților au un astfel de aparat deoarece este cel mai eficient pentru tratarea afecțiunilor dentare. Ceea ce îl face atât de recomandat este maniera foarte precisă în care aparatul dentar fix este capabil să modifice poziția dinților.

Aparatele dentare fixe sunt alcătuiți din brackets, arcul care trece prin acestea și care este o parte activă a aparatului și ligaturile de silicon. Specialiștii recomandă brackets metalici, ceramici sau din safir pentru efectele pozitive pe care le-au prezentat de-a lungul timpului.

Aparate dentare mobile

Copiii sunt cei care pot purta aparate dentare mobile, fiind special create pentru afecțiunile mici, precum înghesuirile ușoare. Conceptul este adaptat nevoilor celor mici, dar și a pretențiilor acestora pentru a putea fi mai ușor de acceptat și purtat.

Aparatul se poate personaliza în diverse nuanțe pentru a-i face pe copii să îl poarte cu drag, iar igienizarea dinților este foarte simplă. Componentele acestuia sunt „placa” de material acrilat și elementele din sârmă, utile în modificarea poziției dinților.

Ortodonția: avantajele pacienților atunci când apelează la tratament

Zâmbetul este un accesoriu foarte important al fiecărei persoane. Emoțiile pozitive sunt adesea exprimate prin zâmbet, iar aspectul acestuia trebuie nu doar să arate decent, ci în cea mai bună manieră posibilă.

Pacienții care apelează la serviciile medicilor ortodonți își doresc, de cele mai multe ori, să depășească un prag psihologic de complex. Acest lucru se întâmplă pentru că, în realitate, prea puțini cunosc și care sunt efectele negative din punct de vedere al sănătății orale.

Există o serie de avantaje pe care pacienții le au în urma purtării aparatelor dentare. Îți propunem o analiză a beneficiilor de care te vei bucura pe viitor:

 • aspectul profilului facial este cu mult îmbunătățit;
 • stima de sine va fi cu mult crescută, depășind complexul referitor la zâmbet;
 • se va reduce considerabil riscul de apariție ai cariilor;
 • igienizarea și curățarea se vor putea realiza corect;
 • se vor rezolva problemele apărute la nivelul articulațiilor mandibulei.
 • Muscatura se va realiza corect prevenind leziunile de colet, dar și alte afecțiuni cauzate de masticatia incorectă

Toate aceste avantaje te vor face să te mai gândești o dată la cât de util este un aparat dentar. Indiferent de vâsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu pentru a te îngriji de zâmbetul tău!

Contactează-ne!

Sună la:
0770 308 743
031 069 93 66
Scrie-ne la:
office@dentago.ro

Fă o programare:

Completează formularul de mai jos în vederea unei programări și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

  dentago

  Dentago este partenerul tău în drumul spre obținerea și întreținerea sănătății dentare.
  Credem cu tărie că toată lumea merită un zâmbet grozav și acces la treatment de calitate – de aceea am pregătit prețuri accesibile, consiliere financiară, abonamente și reduceri surpriză.

  Solicită o programare la:
  Program

  Toate drepturile rezervate © 2017-2022 DentaGo.
  Website creat, promovat și administrat de CRIL DEV.

  No menus found.
  bt_bb_section_top_section_coverage_image
  0770 308 743
  031 069 9366