Urgențe stomatologice

150 lei (FĂRĂ SUPRATAXĂ!)

În cazul în care a început sa doară și ai nevoie de ajutor, contactează-ne cu încredere. În cel mai scurt timp ne vom asigura să primești îngrijirea necesară. Urgențele sunt o prioritate pentru noi.

Durere intensă
Fractură dentară
Abces
Decimentare lucrare

O urgență dentară este reprezentată de neputința de a suporta durerea și de nevoia iminentă de a fi consultat de un medic stomatolog. Deși cabinetele medicale recomandă apelarea cât mai urgentă pentru a primi ajutor, există persoane care încearcă să își înfrunte durerea până la programarea stabilită.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Urgența dentară

O urgență dentară este reprezentată de neputința de a suporta durerea și de nevoia iminentă de a fi consultat de un medic stomatolog. Deși cabinetele medicale recomandă apelarea cât mai urgentă pentru a primi ajutor, există persoane care încearcă să își înfrunte durerea până la programarea stabilită.

Există numeroase motive pentru care medicii fac aceste recomandări și nu doar pentru ameliorarea durerii pacienților. Starea acestora este, bineînțeles, extrem de importantă, însă mai cu seamă, efectele negative ce ar putea decurge dintr-o infecție, spre exemplu, sunt cu mult mai prioritare.

Urgențele medicale pot fi de mai multe feluri și nu se rezumă doar la o durere insuportabilă de măsea. În această categorie se includ și fracturile dentare, abcesul și decimentarea unei lucrări.

urgente stomatologice

Considerăm urgențe:

 • Durerea intensă
 • Fractura dentară trimite pacientul rapid la doctor. În caz de fractură păstrați fragmentul fracturat în ser fiziologic, lapte sau chiar în salivă. Nu îl spălați cu periuța sau cu detergenți. Dacă dintele este deplasat de la locul lui îl pozitionați și îl mențineți pe poziție cu un servețel sau așteptați să ajungeți la medic pentru repoziționare și imobilizare.
 • Abcesul este pe lista de urgență. Dacă te-ai umflat pe față, vizitează medicul în cel mai scurt timp.
 • Decimentarea unei lucrări în zona frontală poate să-ți afecteze vorbirea sau să te împiedice să mergi la o ședință importantă. Anunțați-ne și vom fi alături de dumneavoastră pentru a rezolva situația neplăcută.

Facturile Dentare

Facturile dentare sunt, de regulă, rezultatul unui impact puternic. Dinții nu sunt întocmai cele mai sensibile părți ale corpului care să se rupă imediat, dar tesuturile din jur cu sigurata pot fi afectate. De exemplu în urma unei traume se poate leza pachetul vasculo-nervos și poate surveni necroza și apoi gangrena, care poate fi fără simpome dar se macina osul din jurul dintelui. Datorită acestui motiv, trebuie să iei în calcul faptul că intervenția imediată este obligatorie.

Medicii stomatologi recomandă păstrarea fragmentului fracturat în lapte, salivă sau ser fiziologic. Nu încerca repoziționarea dinților în cazul în care aceștia sunt deplasați. Menține pe poziție până atunci când ajungi la cabinet pentru a primi ajutor de specialitate. Este foarte important ca în astfel de situații să nu intervenim în necunoștință de cauză pentru că putem agrava considerabil starea danturii.

Decimentarea unei lucrări este o urgență dacă mâine ai o ședință importantă

Deși la prima vedere, ideea de decimentare a unei lucrări nu pare a fi privită ca pe o urgență, există contexte în care aceasta chiar poate reprezenta o problemă. Medicii stomatologi sunt partenerii și prietenii pacienților pentru că ambele părți urmăresc același lucru: un zâmbet superb.

Astfel, luați legătura cu medicul stomatolog în cazul în care vorbim despre un eveniment ce nu poate fi amânat. Doar imaginați-vă cât de stresant ar fi ca înainte de nuntă, spre exemplu, o lucrare frontală să se decimenteze, iar acest lucru să nu fie considerat urgent pentru un cabinet stomatologic.

Medicii stomatologi urmăresc ca fiecare lucrare să fie perfectă, iar cele mai importante momente din viața pacienților, fie că este vorba despre o ședință sau despre propria nuntă, să fie presărate cu zâmbet. Întocmai datorită acestui motiv s-a creat lista cu cele mai importante situații care pot transforma o programare clasică într-o urgență.

Zâmbetul este accesoriul natural și cel mai de preț. Aspectul acestuia spune o mică poveste și despre noi ca oameni: grija pe care ne-o acordăm nouă înșine, atenția asupra detaliilor, igiena orală. Nu te vei simți niciodată complexat să zâmbești și vei fi mult mai încrezător în tine atât timp cât dinții tăi arată frumos.

Mitul principal despre urgențe dentare: vor fi suprataxate

Este drept că există cabinete stomatologice care taxează suplimentar urgențele medicale, însă aceasta nu este o regulă. Nu putem vorbi despre o practică de acest fel ca fiind general valabilă pentru toate cabinetele.

Există medici stomatologi care consideră că, venind în întâmpinarea nevoilor urgente ale clineților, se vor apropia mai mult de ei și vor reuși să le demonstreze utilitatea lor. Scepticismul sau indiferența față de igiena profesională și intervenția medicului stomatolog sunt doar câteva dintre problemele cu care specialiștii în domeniu se confruntă.

Unul dintre cele mai vehiculate mituri referitoare la urgențele medicale este faptul că acestea vor fi suprataxate. Atunci când măseaua a început să doară, nu mai există amânare. Programează-te în regim de urgență și bucură-te de aceleași servicii și aceleași prețuri precum în cazul unei vizite normale.

De asemenea, atunci când fața se umflă din cauza unui abces, nu sta să te gândești la miturile despre urgențele stomatologice. Contactează de urgență un cabinet medical de specialitate, care dispune de aparatura necesară și care are personal cu experiență pentru a primi ajutor.

Medicii stomatologi sunt cei care te vor sfătui constant în ceea ce privește igiena orală și care te vor îndruma până la următoare vizită. Intervențiile de urgență îți vor ameliora semnificativ starea de sănătate și te vor ajuta, în funcție de caz, pe termen scurt, mediu sau lung.

Există situații când, după înlăturarea durerii insuportabile, adica ajutorul pe termen scurt, se impune revenirea pentru tratament – ajutorul pe termen lung. Există și cazuri mai fericite, totuși, în care puteți scăpa de problemă la vizita de urgență.

Contactează-ne!

Sună la:
0770 308 743
031 069 93 66
Scrie-ne la:
office@dentago.ro

Fă o programare:

Completează formularul de mai jos în vederea unei programări și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

  dentago

  Dentago este partenerul tău în drumul spre obținerea și întreținerea sănătății dentare.
  Credem cu tărie că toată lumea merită un zâmbet grozav și acces la treatment de calitate – de aceea am pregătit prețuri accesibile, consiliere financiară, abonamente și reduceri surpriză.

  Solicită o programare la:
  Program

  Toate drepturile rezervate © 2017-2022 DentaGo.
  Website creat, promovat și administrat de CRIL DEV.

  No menus found.
  bt_bb_section_top_section_coverage_image
  0770 308 743
  031 069 9366