Lipsa unui dinte, în special dintr-o zonă vizibilă, precum este cazul celor din zona frontală poate crea un adevărat complex și te poate opri atunci când dorești să zâmbești. Momentele în care suntem fericiți, încântați sau entuziasmați nu trebuie umbrite de probleme dentare care și-au găsit rezolvarea acum o bună perioadă.
Confruntându-se cu atât de multe situații în care persoanele, chiar și tinerii, aveau nevoie de un implant dentar, stomatologia s-a dezvoltat într-un mod fantastic. Implanturi dentare de ultimă generație au fost propuse pentru pacienții care își doresc o lucrare calitativă, stabilitate și rezistență.
Lipsa unui dinte, în special dintr-o zonă vizibilă, precum este cazul celor din zona frontală poate crea un adevărat complex și te poate opri atunci când dorești să zâmbești. Momentele în care suntem fericiți, încântați sau entuziasmați nu trebuie umbrite de probleme dentare care și-au găsit rezolvarea acum o bună perioadă.
Dantura joacă un rol extrem de important din punct de vedere estetic. În prezent, pentru a avea o dantură perfectă nu ai nevoie decât de voință și puțin curaj pentru a depăși miturile și teama. Tehnologia avansată și noile instrumente folosite în medicina dentară au făcut vizitele la medicul stomatolog să fie lipsite de dureri.
Medicina dentară cuprinde o arie extrem de diversă și complexă. Numeroase ramuri sunt incluse în ceea ce numim în mod uzual „stomatologie”. Este nevoie de un profesionist pe fiecare domeniu pentru a oferi pacienților experiențe de calitate și rezultate de succes.
Implantologia dentară este una dintre aceste ramuri și se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă. Masticația nu este niciodată corectă, iar uneori poate fi chiar dureroasă, atunci când lipsește una dintre măsele sau un dinte. De asemenea, efectul vizual nu este nici el deloc plăcut, iar necesitatea unui implant devine din ce în ce mai iminentă.
Implantul dentar este o rădăcină dentară artificială și se regăsește sub forma unui mic șurub din titan, extrem de rezistent. Procedurile speciale la care suprafața implantului va fi supusă ulterior va stimula creșterea osului în jurul său. Practic, corpul va accepta elementul artificial introdus și îl va prelua ca făcând parte din context, adaptându-se și comportându-se normal.
După realizarea procedurii și după ce se identifică gradul permisiv de stabilitate, se va aplica o coroană dentară. Aceasta va prelua funcția de masticație, estetică și fonație, fără a traumatiza în vreun fel dinții vecini.
Confruntându-se cu atât de multe situații în care persoanele, chiar și tinerii, aveau nevoie de un implant dentar, stomatologia s-a dezvoltat într-un mod fantastic. Implanturi dentare de ultimă generație au fost propuse pentru pacienții care își doresc o lucrare calitativă, stabilitate și rezistență. Iata un top 3 al celor mai bune implanuri dentare:
Cei 20 de ani de cercetare clinică în domeniul medicinei dentare sunt dovada clară a celui mai bine documentat sistem de implanturi dentare. Răspunsul optim al țesutului este unul dintre obiectivele principale după care se ghidează crearea implanturilor Straumann.
Foarte mulți clienți aleg aceste implanturi pentru avantajele pe care le prezintă: timpul de recuperare este redus, li se oferă o gamă largă de opțiuni pentru protetică dentară și procedura chirurgicală este flexibilă.
Implanturile din această categorie sunt recunoscute pentru integrarea extrem de rapidă. De asemenea, studiile realizate ulterior pe pacienți au dezvăluit rezultate impresionante în ceea ce privește lipsa pierderii de os marginal din jurul implantului.
Estetica atât de apreciată a implanturilor este dată de bonturile de zirconiu. Foarte mulți medici stomatologi apreciază conexiunea precisă, iar pacienții consideră că au sisteme foarte bune pentru menținerea protezelor pe implanturi.
Acest tip de implanturi au fost create în mod expres pentru a reduce la minimum perturbarea osului crestat, dar și a volumului țesutului moale. Datorită modului extraordinar în care a fost creat acest implant, intervențiile chirurgicale se pot realiza mai rapid.
Chiar dacă intervenția este cu mult mai rapidă, stabilitatea și retenția osoasă nu sunt în niciun mod afectate. Mai mult decât atât, implanturile dentare Megagen sunt recomandate atunci când osul nu este de cea mai bună calitate pentru că oferă o stabilitate foarte bună.
Pentru diagnosticare, analizare și tratament, singura persoană ce poate oferi o opinie validă este medicul stomatolog chirurg. Medic specialist cu experienta de peste 10 ani vă va însoții în acest demers pentru a obține rezultate solide.
Experenția își spune cuvântul de cele mai multe ori. Atunci când vrei să ai un zâmbet frumos și o dantură sănătoasă este indicat să mergi la medic care practica meseria de mai mulți ani.
În primul rând, pentru a ajunge la o astfel de intervenție, trebuie să se constate necesitatea ei. Astfel, consultația este primul pas spre implantul dentar. Medicul chirurg va analiza și examina cavitatea orală, pe baza unor radiografii și în unele cazuri, chiar și analize de sânge, apoi procedura își poate începe cursul.
Cât mai multe informații utile despre corpul tău sunt extrem de necesare pentru ca medicul să știe cu ce se confruntă. Mai apoi, după evaluarea rezultatelor, medicul poate începe procesul propiu-zis de inserare a implantului.
Introducerea implantului în țesutul osos se va realiza doar sub anestezie.După ce se realizează o mică incizie, se expune osul, se va insera implantul și se va realiza sutura.
În final, pentru ca pacientul să poată depăși mai ușor durerile după ce anestezia își va termina efectul, medicul îi va prescrie medicamente. Nivelul de durere diferă de la pacient la pacient. Pentru un implant marea majoritate a pacientilor spun că au trecut usor și nu a fost deloc asa cum se asteptau, nefiind nevoie de antialgic, sau poate au loat doar o dată.
Daca medicul chirurg consideră se va face o vizita a doua zi pentru control și mai apoi la 7 zile se scot firele. Minim 4 luni se lasă implantul pentru osteointegrare, se realizează radigrafie de control, descoperirea implantului și inserarea unei cape de vindecare, care se lasă minim 1 săptămână, apoi se realizează amprentarea și realizarea coroanei.
Pentru mai multe informații ne puteți apela sau puteți veni la un consult la medicul chirurg, pentru a stabili plan de tratament și pentru a afla toate detaliile care se pretează cazului dumneavostră.
Completează formularul de mai jos în vederea unei programări și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.